19. maaliskuuta 2018

Nosework-kurssi, kurssipäivät 2 ja 3

 
NoseWork-kurssipäivä 2 - 4.3.2018

Toisella NW-kerralla jatkoimme laatikkoetsintää ja laatikoita lisättiin, sekä myös käännettiin kyljelleen ja pyrittiin siihen, että koira ilmaisee hajun oikeasta kohdasta.

Kaikki kurssilaiset olivat harjoitelleet kotona, mikä on aina iso etu kun ryhmänä opetellaan juttuja ja jokainen osallistuja on samassa kohdassa opiskelun suhteen.

Kurssiin tulee kahden viikon tauko ja läksyksi tuli oikea-aikainen palkkaus ja omaan kehonkieleen kiinnittäminen eli ei lähdetä nojaamaan koiraa kohden tai viemään kättä taskuun antaen koiralle merkkiä/helpotusta, että on hajun löytänyt vaan palkkaus tulee vasta kun koira on itse hajun paikantanut.
NoseWork-kurssipäivä - 11.3.2018 TAUKO

NoseWork-kurssipäivä 3 - 18.3.2018

Kurssilaiset ovat pari viikkoa kotona trenanneet ja toiseksi viimeisellä kerralla koirat etsi hajuja laatikoista ja kiinnitimme huomiota oikea-aikaiseen palkkaukseen, hajun kohdentamiseen ja siitä, että koiraa palkataan myös hajun lähteelle. Kaikista koirista kyllä huomasi, että olivat kotona harjoitelleet ja oppineet tunnistamaan hajun.

slkn Wilma

slku Jippo

slkn Nita

slkn Luna


Toisena tehtävänä oli hajuerottelu, missä haju oli sirotinpurkissa ja purkkien paikkaa vaihtelemalla sai koulutukseen lisäjännitettä. Tässä on tarkoituksena myös helpottaa itseään, kun lähdetään koiralle opettamaan ilmaisutapaa eli miten koira ilmaisee, että tässä se haju nyt on.  Laatikkoetsintä ei poistu treenauksessa ja mikäli kilpailuihin mieliin mennä niin laatikkoetsinnästä ei voi luopuakaan. Mutta kotona aktivointiin tällainen nopeatempoinenkin hajuerottelutehtävä on kätevä.

Wilmalle ja Nitalle (saman talouden koiria) ilmaisutavaksi tuli maahanmeno, Luna istuminen ja Jipolle kuonokosketus/tökkääminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti